Google Website Translator Gadget

onsdag 14. mars 2012

Orker ikke mer

Det er stille på bloggen min for tiden, men what to do? Dagene går til å tørke tårer og tenke gjennom alt pisset som skjer i livet mitt, hvor fuckings mye jeg hater å eksistere og hvilken HELVETES dårlig karma jeg har. Skal spare dere for side opp og side med med I-hate-my-life-greier, for det er ikke så mye å si. Skjønner at dere ikke gidder å kommentere mer. Ok, faren min er savnet. Saken etterforskes. Jeg trenger en pappa, men han han er alkoholisert og fullstendig på viddene, kanskje død. Jeg trenger en mamma, men hun føler at hun har gjort mer enn nok for meg, så når jeg sitter alene her og virkelig trenger noen, så har jeg ingen foreldre. Jeg trenger en venn å prate med... Ikke ¨vi snakkes i morgen¨ og så ringer du aldri-venner. For de har jeg mange av. Alt som skjer i livet mitt nå burde kunne deles med noen. Men jeg har ingen å snakke med. Yilmaz har såvidt tid til å kysse meg på pannen før han løper ut døra, til skole eller til jobb. Han grynter ¨mh!¨ over leksene dersom jeg snakker til han, eller leser teite reklameblader mens jeg forsøker å forklare hva som skjer. INGEN HØRER MEG. Jeg skriker ut for meg selv, men det eneste jeg hører tilbake er ekko i veggene. Jeg sitter her dag ut og dag inn, og råtner opp. Fullstendig fuckings alene. Og alle har det så travelt med sine egne liv at ingen hadde merket det dersom jeg sluttet å eksistere. Hvor lang tid hadde det gått før noen hadde tenkt ¨hva skjedde med henne?¨ Jeg har regnet på det mange ganger, og særlig i det siste med mer enn nok tid å tenke, har jeg trukket flere negative slutninger.

Jeg orker ikke mer. Det er nok nå. Jeg har holdt fast i livet altfor lenge. Det er ikke mer for meg å gjøre her. Tårene renner når jeg skriver dette. Jeg gråter hver eneste dag. Skulle tro at man kom til et punkt hvor man ikke hadde flere tårer igjen, men sånn funker det ikke når man er deprimert. Ikke trist, ikke lei seg, ikke ulykkelig i noen timer eller dager. DEPRESJON i fase tre er gjennomført sorg og manglende evne til å glede seg over noe som helst. Jeg ble definert som fase tre i fjor høst, og nå først skal jeg få hjelp. I morgen har jeg time hos psykolog, og psykiatrisk team kommer og henter meg, pluss bringer meg tilbake til leiligheten. Ellers hadde jeg aldri i livet dukket opp til den timen. Psykologen sa til og med at hun kunne komme hjem til meg, men det ønsket jeg ikke. Jeg har panikkangst i dag. Har såvidt sovet, klarer ikke å spise, pulsen raser, hjertet dunker så hardt at jeg kjenner det i hodet. Jeg strever med å puste normalt, og jeg gråter konstant. Hvis jeg bare hadde EN person som kunne holdt hånden min og sagt at det kom til å gå bra. EN person som ble med meg på sykehuset i morgen. Men jeg har ingen. Og de få som vet at jeg skal på sykehuset er de som leser denne bloggen... Ingen av vennene mine vet at faren min er savnet engang. Jeg klarer ikke lenger å fortelle noe. Holder alt inni meg. Føler ikke at noen bryr seg. Jeg vet ikke engang om jeg HAR venner. Det er så lenge siden jeg levde at jeg ikke vet hva som befinner seg utenfor disse fire veggene.

Det er nok nå... Jeg gir opp.

7 kommentarer:

  1. Det er en ond sirkel. Jeg har selv opplevd å isolere meg selv fra mine venner og kun ringt mamma hvis det har vært noe. Jeg har aldri turt å si til vennene mine at jeg trenger hjelp eller at jeg vil prate om hva som foregår inni meg. Da jeg trakk meg tilbake og ikke ville ha noe med noen å gjøre, fikk jeg jo det samme tilbake. Mine venner lurte aldri på hva det var. De trodde bare jeg var sur når jeg aldri kom på besøk eller aldri tok initiativ til å finne på noe.

    Mellommenneskelige relasjoner handler om å gi og ta. Noen ganger må man ta seg selv i øra, og "skjerpe" seg. Jeg mener ikke nødvendigvis at det er det riktige for deg, kjære Elisabeth. Jeg bare snakker av egen erfaring. Men det var først da jeg hadde fått psykolog at jeg turte å gi meg selv det sparket i baken.

    Håper du har fått en god psykolog nå da. Det er håp for alle, og ihvertfall for en jente som deg :)
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ok, jeg skjønner at du har gått igjennom noe som var veldig tøft for deg, og at du har hatt ditt å slite med. Men Hanne, jeg sparket meg selv i baken i flere år for å hele tiden kjempe videre. Det var sånn jeg overlevde. Men derfor smalt det i fjor, og siden har jeg sittet apatisk, uten krefter til å kjempe. Psykiateren jeg gikk til sa at dette ikke handlet om å finne krefter, men for og fremst å letne depresjonen. For slik jeg har det er det ikke mulig å finne krefter for lengre perioder av gangen. I dag pusset jeg tennene for eksempel. Klapp på skulderen for det... Legen min skjønner ikke hvordan jeg klarte å tvinge meg sjøl så lenge som jeg gjorde før jeg brøt sammen.

      Og angående VENNER, så vet de innmari godt at jeg er deprimert! De vet alle hva som skjedde når jeg brøt sammen på jobb og plutselig ble sykemeldt. De vet også at jeg ble innlagt i høst og at jeg går igjennom den vanskeligste perioden i mitt liv. Men de forsvant... Jeg trodde vennskap handlet om ¨i gode og dårlige dager¨, men mine såkalte venner var kun vennene mine når jeg hadde det bra. Hvis de tror at jeg er SUR, som du sier at dine venner trodde, så kan de reise til helvete. Jeg har sagt til dem at det ikke har noe med dem å gjøre, jeg har sagt at jeg trenger dem, men det ble bare stille. Klart ingen gidder å være venn med ei sutrekjerring... Som bare er deprimert... Ingen skjønner vel hvorfor jeg er så deppa, og ingen gidder å spørre ¨hvordan går det med deg?¨ Så vet du hva Hanne, jeg synes ikke at det var noe hyggelig av deg å skrive det. Skjønner at det gjaldt deg, men hvis du ikke mente at det gjaldt meg ville du vel ikke ha skrevet det. Jeg kan ikke ta meg selv i øra og skjerpe meg! Det klarte jeg helt til kroppen og helsa bare sa stopp. Psykiateren jeg var hos sa at det først og fremst handlet om at jeg kunne få tilbake litt energi, slik at jeg etterhvert kunne begynne å gjennomføre små ting i hverdagen... Som å pusse tenner, gre håret, gå med søpla. Mener ikke at du skal forstå akkurat hvor ille situasjonen min er, men jeg er ikke i stand til å ta vare på meg selv i det hele tatt. Og hadde jeg ikke hatt Yilmaz ville jeg ha vært innlagt frivillig. Han hjelper meg utrolig mye til dagligdagse gjøremål. Jeg kommer ikke til å skrive blogg på lenge... Kanskje aldri noensinne. Skjønner ikke hvorfor jeg har skrevet så lenge som jeg har. Du er en av få som har orket å lese hva jeg skriver. De fleste synes nok at jeg er et tragisk menneske uten noe liv. Og det har de helt rett i. Ta vare på deg selv og lykke til i Alanya når du drar. Ønsker deg alt det beste.

      Slett
  2. Tack før den kommentaren Elisabeth, det sätter jag stort pris på! Mår ju mycket bättre nu, men det gør ju inte du kära vän. Jag blir så lei mig när jag läser dette. är det nåt jag kan gøra? Du bor ju en bit bort så lite svårt att ses här i norge :/ Ring mig om du vill prata gumman 92537934.

    SvarSlett
  3. Jeg er glad i deg, uheldigvis er jeg sååå langt borte, men jeg er her for deg allikevel, det vet du håper jeg!!!

    Glad i deg!

    SvarSlett
  4. Trist å lese at du har det så vanskelig om dagen.
    Vil egentlig bare sende over en klem og ønske deg lykke til i morgen. Håper du får den hjelpen du trenger denne gangen, og at du har en lysere sommer i vente.

    Håper forresten at du fortsetter å blogge. Jeg er ikke så flink til å kommentere, men er innom bloggen din ofte likevel. Jeg skal prøve å bli flinkere til å kommentere.. om du fortsetter :)

    SvarSlett
  5. Jeg ønsker deg virkelig lykke til med dette her. Jeg kjenner deg ikke så utrolig godt men det jeg kjenner deg så eg du ei utrolig godjente og jeg blir kjempe lei meg av å lese dette her. Utrolig trist ;/ Jeg håper virkelig at ting vil bli bedre! Det mener jeg helt oppriktig! Du fortjener ikke å ha det som dette kjære du! Og jeg liker ikke at du tenker slik. Jeg håper også at din far snart blir funnet så du får fred med deg hvertfall.
    Vi kjenner ikke hverandre så veldig godt, men vit at jeg er alltid der med åpne armer om du trenger noen å lene deg på,snakke med:)

    Stoooooor klem!! <3 <3

    SvarSlett
  6. <3<3<3 Vet så altfor godt hvordan det er å leve i et liv man ikke ønsker å være i... så mye smerte og så mye sorg og svik... føler med deg <3<3<3 Du er ikke alene

    SvarSlett