Google Website Translator Gadget

onsdag 19. januar 2011

Imam Bayıldı

Nedenfor følger en fantastisk god oppskrift på imam bayıldı - fylte aurberginer
(direkte oversatt: imamen besvimte) :D

En ekte tyrkisk oppskrift som jeg fant på nettet for tre år siden. Oppskriften er lang, men har gode beskrivelser og er dermed enkel å følge. Hvem som helst kan lage imam bayıldı. Den kan serveres som forrett, mellommåltid, en lett lunsj eller ved siden av varm mat. Viktig at man har i alt krydderet, slik at alle smakene kommer frem!

Her ser dere mitt resultat da jeg laget retten - fulgte oppskriften til punkt og prikke:





IMAM BAYILDI (4 porsjoner)

Ingredienser:


4 middels store auberginer
salt
2 grønne paprika, uten kjerne og frø
1 stor løk
500 g flådde plommetomater uten innmat
4 dl olivenolje
4 hvitløkfedd, hakket
1 ss tomatpuré
1 ts mildt paprikapulver
1 ts malt allehånde
½ ts svart pepper
3 ss hakket frisk persille (ikke kruspersille)

Tilberedning:

Vask auberginene, men la stilkene sitte på. Lag et 5 cm dypt snitt med en skarp kniv fra stilk til bunn, men pass på at du ikke skjærer helt igjennom. Dryss salt i snittene og sett auberginene til side i 20 minutter.

Skjær paprikaene i tynne strimler. Skrell løken, skjær i to og skjær hver halvdel i tynne skiver. Skjær tomatene i små biter.

Varm opp ¼ av oljen på middels varme i en stor stekepanne. Tilsett paprika, løk og hvitløk og stek i 20 minutter under stadig omrøring.

Forvarm ovnen til 190 C.

Ha tomater, tomatpuré, krydder og halvparten av persillen i paprika- og løkblandingen. La det hele surre i ytterligere 10 minutter under stadig omrøring.

Skyll auberginene og tørk dem. Varm opp resten av olivenoljen og stek auberginene i 10 minutter. Snu dem flere ganger. Ta opp auberginene og legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen kan renne av.

Legg auberginene med snittsiden opp i en ildfast form som er akkurat stort nok til å romme dem. Åpne snittene forsiktig og hell inn løk-, paprika- og tomatblandingen. Hell så mye kokende varmt vann i formen at det står halvveis opp langs sidene av auberginene.

Stek auberginene i ovnen i 45 minutter, til de er helt møre. La dem kjølne av i væsken, ta dem deretter opp med en hullsleiv. Slå ut kokevæsken. Dryss resten av persillen over, og server.


...Jeg serverte med pilav (ikke presset i skål) og lammegryte.

2 kommentarer:

  1. Åh, det där jag har jag ätit, och det är gott! Frågan är bara när jag ska ha tid att göra det... Tack iaf!

    SvarSlett
  2. Ok, 2 spørsmål.. Hva er en flådd plommetomat?? Og hva er allehånde ? Evt hva er det på tyrkisk ? :P

    SvarSlett