Google Website Translator Gadget

torsdag 1. desember 2011

Demokratiet vant!

Det har i hele 2010 vært en endeløs debatt om veipakken i Harstad. For å finansiere den såkalte veipakken som blant annet skal gjøre veiene tryggere for barn, mente kommunestyret det var rettferdig å plassere VEIBOMMER i Harstad. Har du noensinne vært i Harstad, så vet du at det er en liten by. Veibom er for meg et storbyfenomen, og har ingenting å gjøre nord for Polarsirkelen. Med nød i Tromsø. At de planla å kreve penger fra oss dersom vi skulle kjøre hjemmefra til butikken, hente barna i barnehagen, besøke et kjøpesenter e.l, innenfor den lille radiusen Harstad strekker seg over, er latterlig. Det er mange feilprioriteringer, blant annet innenfor helsesektoren, men bompengeløsningen overgår alt!!

Nettopp pga folks motvilje for å skulle betale bompenger, fikk FRP et rekordhøyt antall stemmer under årets kommunevalg. Vi stemte FRP fordi det var et av få partier som var i mot bompengeløsningen, og stort nok til å kunne forhindre det i å skje. Vel, FRP vant en knakende seier, men da nektet de andre partiene å samarbeide. Det endte med at selv om FRPs ordførerkandidat hadde klart flertall blant folk, ble vår nye ordfører fra Arbeiderpartiet. Jeg forstår ikke poenget med at vi skulle stemme ordførerkandidat når de uansett ikke respekterte stemmene våre?

Dagen i dag ble seierens dag. Flertallet i det nye kommunestyret sa NEI til veipakken!! Dersom vi hadde stemt AP ville vi vært nødt til å punge ut penger hver bidige gang vi skulle fra nordsiden til sørsiden av byen. De skulle dekke alle veiene, slik at ingen kunne kommet seg utenom. Jeg er stolt over å se at demokratiet fungerte, tross alt, og selv om de førsøkte å skyve FRP ut på sidelinjen, så SEIRET vi. Dere som ikke bor her vet ikke hvor utrolig viktig denne saken har vært for oss!! Jeg jublet når jeg leste nyhetene i stad!! Så det ble en lykkes dag likevel :)

http://www.ht.no/incoming/article505251.ece

1 kommentar:

  1. Bompenger er no drit! Vi bor jo på kråkerøy, som sier seg selv at er en øy:p også har de satt bomstasjon for å komme seg over fra øya og til byen, det er så irriterende! Så har de flytta legevakta til øya, og høgskolen er jo her også.. Så det er så sleipt, selvom jeg ikke har bil for tida så merker jeg det.. Skal de straffe folk for å dra noen steder liksom:p Og hvorfor betaler man veiavgift hvert år da, de skal bare suge penger til seg overalt:p Skjønner at de må ha det noen steder, men i sverige så tar de bort bommene når veiene er nedbetalt iallefall..

    SvarSlett